Fakta o zdraví / 2000 videí
Medicína životního stylu v praxi
Medicína životního stylu v praxi
Zdravá dovolená / Newstart '23
Žít život naplno!
Žít život naplno!
Nejnovější články
Medicína životního stylu
Recepty
Ani diabetici se nemusejí bát ovoce
Nízké dávky fruktózy napomáhají snižovat hladinu cukru v...Rubrika: CukrovkaFazole za všechny peníze
Sójové boby jsou vnímány jako zdravá potravina, která chrání...Rubrika: Výživová poradnaVýživou a pohybem proti rakovině prostaty
Pacienti s rakovinou prostaty byli náhodně rozděleni do dvou...Rubrika: RakovinaS mákem to nepřehánějte
Mák setý je rostlina, ze které se vyrábí heroin i získávají...Rubrika: Mýty a omylyMikrobiální já o hladu?
Zajímavá studie dokázala, že když jíte zrno nezpracované (i...Rubrika: Výživová poradnaVoda snižuje viskozitu krve
V Adventistické zdravotní studii, které se zúčastnilo 20 000...Rubrika: Přírodní léčbaKiwi prospívá imunitnímu systému
U předškoláků, kteří v rámci randomizovaného testu každý...Rubrika: Přírodní léčbaPůsobí mléčný cukr nepříznivě na kosti i na mozek?
Skupina švédských vědců dospěla k názoru, že i u zdravých...Rubrika: Mýty a omylyS rajčaty proti depresi
Lidé, kteří jedí více ovoce a zeleniny – produkty bohaté...Rubrika: Přírodní léčbaDalší
Kuřáci mají vyšší riziko bolestí zad
Poznatky nové studie svědčí o tom, že co je špatné pro srdce...Rubrika: KouřeníPití zvyšuje riziko rakoviny jater
Tým italských vědců hlásí, že každodenní pití velkého...Rubrika: AlkoholDěti spálí více kalorií po jídle obsahujícím málo tuku
V nové studie spálily dívky méně kalorií a uložily osmkrát...Rubrika: Zdraví dětíŠpenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva
Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu...Rubrika: RakovinaOpalování a osteoporóza
Vitamin D, který vzniká v kůži působením UV paprsků, má...Rubrika: SluncePřecitlivělost na sůl jako marker rizika úmrtí
Lidé, jejichž krevní tlak po konzumaci soli náhle stoupne, jsou...Rubrika: Krevní tlakOchrana před rakovinami trávicího traktu
Asi 90 % rakovin tlustého střeva a konečníku, což jsou...Rubrika: RakovinaSrdce a kiwi
V nedávné studii měli lidé, kteří jedli denně po dobu...Rubrika: Srdce a cévySkotsko: biopotraviny ve školách
Jak vyplývá ze zprávy Soil Association s názvem Organic Market...Rubrika: BIODalší
Prejt adzuki
1/2 hrnku fazolí adzuki, 1 hrnek pohanky, cibule, olej, majoránka...Rubrika: Luštěninová jídlaUchovávání pomazánek
Pomazánky je možné připravit i do zásoby. Hotovou pomazánku...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýryCelozrnné vafle
K výrobě je zapotřebí vaflovač. Vafle můžeme použít jako...Rubrika: Chléb, pečivo, plackyPříprava chleba
Výroba chleba je mnohdy nevyzpytatelnou záležitostí. Častokrát...Rubrika: Chléb, pečivo, plackyPolévka z fazolových lusků
1 velkou cibuli nakrájenou na kostičky podusíme na lžíci...Rubrika: PolévkyFalešná smaženice
200 g bílého tofu, 2 ks pórku, sójová omáčka, solčanka...Rubrika: Jídla z tofu a sójiCuketa s paprikou a houbami
1 větší cuketa, 4 zelené papriky, 1 střední cibule, 2 hrsti...Rubrika: Zeleninová jídlaRůžičková kapusta s kapií na másle
1 větší cibule, 2 pl rostlinného tuku, 24 hlaviček...Rubrika: Zeleninová jídlaOmáčka z petržele
8 ks kořene petržele, 1 pl sezamového oleje, libeček, solčankaRubrika: OmáčkyDalší